Capital.ba

Kinezi otvaraju fabriku u Apatinu

30.06.2024. / 16:08

APATIN – Kineska kompanija Ningbo Zhenyu Technology co. ltd. planira da u Apatinu otvori fabriku u koju će uložiti okvirno 50 miliona evra u periodu od 2024. do 2028. godine i to u izgradnju, opremanje i operacije fabrike.

kina

FOTO: Pixabay

Plan je i da u prvoj fazi bude zaposleno 150 radnika i da se osim toga uspostavi namjenski program edukacije za zaposlene, saopšteno je iz Opštine Apatin.

Kineska kompanija namjerava da otvori fabriku koja će koristiti tehnologije štancanja, zavarivanja, montaže, livenja pod pritiskom i digitalnog upravljanja u cilju proizvodnje auto dijelova, poput rotora, statora itd.

Memorandum o razumjevanju, kako bi se definisali principi i okviri saradnje između opštine Apatin i kineskog investitora u vezi izgradnje fabrike, potpisali su predsjednica ove vojvođanske opštine Dubravka Korać i direktor Ningbo Zhenyu Technology Jiang Ning.

Potpisivanju memoranduma prisustvovao je i ambasador Narodne Republike Kine Li Ming. eKapija

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!