NJUJORK, Ugledni njujorški restoran ‘230 Fifth’ odlučio je da na svoj meni uvrsti jedno potpuno radničko jelo – hot dog.
Međutim pecivo sa viršlom i senfom u skladu je sa reputacijom restorana. Jer, ako tamo odlučite da naručite hot dog koštaće vas čak 2.300 dolara. Zašto?
U finom brioš pecivu premazanom maslacem od bijelih tartufa nalazi se viršla od nemasne govedine sušene šezdeset dana i obogaćene crnim tartufima. Kečap je začinjen šafranom, a neizostavan je i najfiniji francuski senf.
Umak kojim je posipan je zapravo karamelizovani luk pirjan u šampanjcu Dom Perignon i sto godina starom vinskom octu. Kao dodatak služi se domaći kiseli kupus sa najfinijim kavijarom, takođe zaliven šampanjcem, i mini krastavcima, ali i listićima zlata.
Postoji barem jedna dobra stvar u vezi čitave ove priče – prihod od prodaje ide za pomoć hiljadama beskućnika, prenose agencije.