BEOGRAD, Cijene ugostiteljskih usluga u Srbiji u martu ove godine povećane su u prosjeku za 0,5 odsto u odnosu na februar, prije svega zbog poskupljenja prenoćišta od 4,4 odsto.
U martu su neznatno poskupjela i topla i hladna predjela za 0,2 odsto, dok su pojeftinile salate i gotova jela za 0,5 odsto, alkoholna pića za 0,3 procenta, kolači za 0,2 i bezalkoholna pića za 0,1 odsto. Cijene variva i hljeba ostale su nepromijenjene u odnosu na februar, pokazuju podaci Republičkog zavoda za statistiku.
Od početka godine, cijene ugostiteljskih usluga su porasle za 1,7 odsto, a pri tome su najviše poskupjela prenoćišta za 9,6 odsto. Cijene variva povećane su za 1,1 odsto, dok su cijene alkoholnih pića smanjene za 0,4 a bezalkoholnih napitaka za 0,2 odsto. Tanjug