Capital.ba

Zarada kompanije Nike u drugom kvartalu iznad očekivanja

28.06.2024. / 10:16

NJUJORK – Kompanija Nike objavila je rezultate za drugi kvartal koji su nadmašili očekivanja analitičara u pogledu zarade, ali su prihodi i marže bili ispod očekivanja. To ukazuje na izazovne uslove za američkog giganta proizvodnje sportske opreme u budućnosti.

nike

FOTO: Pixabay

Akcije kompanije Nike Inc pale su za pet procenata u trgovanju nakon radnog vremena nakon objave izvještaja. Kompanija je izvjestila o prilagođenoj zaradi po akciji od 1,01 dolar na prihod od 12,61 milijardu dolara. Analitičari su predviđali zaradu po akciji od 0,84 dolara na prihod od 12,86 milijardi dolara, prenosi Investing.

Zalihe su pale za 11 odsto na 7,52 milijarde dolara, što je manje u odnosu na godinu dana ranije, ali ispod procene od 7,99 milijardi dolara. Bruto marža je porasla za 130 baznih poena na 44,7 procenata, u poređenju sa procjenama od 45,3 odsto.

Gledajući unapred, kompanija je izjavila da su rezultati za četvrti kvartal „istakli izazove koji su nas naveli da ažuriramo našu prognozu za fiskalnu 2025. godinu.“ Biznis.rs

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!