Capital.ba

Shell otpušta ljude iz odeljenja za ekološka goriva

26.10.2023. / 11:04

LONDON – Shell će otpustiti najmanje 15 odsto radne snage u svom odjeljenju koje se bavi rešenjima sa niskim sadržajem ugljenika i smanjiti svoje poslovanje sa vodonikom kao dio težnje generalnog direktora Vaela Savana (Wael Sawan) da poveća profit.

FOTO: Shell/Agencije

Smanjenje osoblja i organizacione promjene dolaze nakon što je Savan, koji je preuzeo kormilo u januaru, obećao da će rekonstruisati Shellovu strategiju da se fokusira na projekte sa većom maržom, stabilnu proizvodnju nafte i povećanje proizvodnje prirodnog gasa.

Shell će otpustiti 200 radnih mjesta 2024. godine i revidirati još 130 radnih mjesta kao dio napora za smanjenje broja zaposlenih u jedinici koja broji oko 1.300 zaposlenih, potvrdila je kompanija u odgovoru na upit agencije Reuters.

Neke od ovih uloga biće integrisane u druge dijelove kompanije, koji zapošljava više od 90.000 ljudi.

„Transformišemo naše poslovanje sa niskougljeničnim rešenjima (LCS) kako bismo ojačali njegovu isporuku u našim osnovnim oblastima poslovanja sa niskim emisijama ugljenika kao što su transport i industrija“, saopštila je kompanija.

Operacije LCS-a uključuju vodonik i druge poslove koji se bave dekarbonizacijom transportnog i industrijskog sektora, ali ne uključuju posao sa obnovljivim izvorima energije.

Menadžeri Shella su prošle njedelje održali nekoliko sastanaka sa odjeljenjem LCS-a na kojima su najavljena otpuštanja radnih mjesta i organizacione promjene, rekli su izvori iz kompanije.

Ovo odjeljenje takođe uključuje Shellovo poslovanje za prikupljanje i skladištenje ugljenika bazirano na prirodnim rješenjima, ali saopšteno je da na njih ovi rezovi neće uticati. Biznis.rs

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!