Capital.ba

Crna Gora prva u Evropi po proizvodnji energije iz vjetroelektrana

11.12.2022. / 8:01

PODGORICA – Crna Gora izbila je, prema Windeurope.org, na vrh liste evropskih zemalja prema procentu dobijene energije iz vjetroelektrana, prenose crnogorski mediji.

Kermas energija

Foto: Pixabay

Dva crnogorska vjetroparka, Možura i Krnovo, 9. decembra su zadovoljile 35 odsto ukupnih crnogorskih potreba za električnom energijom, prenosi RTCG.

“WindEurope” je udruženje za energiju vjetra u Evropi, čije članice su nacionalna udruženja za energiju vjetra svih evropskih zemalja.

Svakodnevno se na sajtu Windeurope.org objavljuju podaci o učešću energije iz vjetra u ukupnoj proizvodnji električne energije u pojedinačnim državama.

Crna Gora trenutno u elektroenergetskom sistemu ima vjetropark Krnovo, instalisane snage 72 MW, i vjetropark Možura, snage 46MW.

Informaciju sa sajta Windeurope prenijela je i Vlada Crne Gore na zvaničnom Twitter nalogu. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!