Capital.ba

Misija MMF-a razgovarala sa predstavnicima Vlade Srbije i NBS

19.02.2016. / 9:58

nbsBEOGRAD, Misija Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) danas se sastala sa predstavnicima Vlade Srbije i Narodne banke Srbije (NBS) povodom četvrte kontrole tekućeg aranžmana MMF-a sa Srbijom.

Na čelu misije MMF-a je Džejms Ruf, a sastanku u NBS su prisustvovali ministar finansija Dušan Vujović, guverner NBS Jorgovanka Tabaković i njihovi najbliži saradnici.

Predstavnici MMF-a borave u Srbiji od 17. februara i predviđeno je da razgovori sa vlastima u Srbiji traju do 26. februara.

Ruf je uoči dolaska u Beograd rekao da je dogovor predstavnika MMF-a i vlasti u Srbiji da ocjena nove kontrole stend baj aranžmana bude data nakon formiranja nove vlade.

Poslije jučerašnjeg sastanka Rufa sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem saopšteno je da je potvrđeno da je Srbija ostvarila dobre fiskalne rezultate, ali da postoji problem u racionalizaciji državne uprave.

Srbija je sa MMF-om u februaru 2015. godine sklopila trogodišnji stend-baj aranžman iz predostrožnosti vrijedan 1,2 milijarde evra.

Do sada su obavljene tri revizije aranžmana koje bile su uspješne jer je MMF ocijenio da program sa Srbijom daje dobre rezultate, ali da i dalje ostaju rizici za očuvanje makroekonomske stabilnosti i obezbjeđivanje privrednog rasta. Beta

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!