Capital.ba

Vučić: Vlada teških odluka za teško vrijeme

27.12.2014. / 16:31

vucicBEOGRAD, Aktuelna Vlada Srbije je vlada teških odluka za teško sadašnje vrijeme, izjavio je danas premijer Srbije Aleksandar Vučić, predstavljajući rezultate rada u prethodnih osam mjeseci.

Ističući da je Vlada radila otvoreno, pošteno i odgovorno, Vučić je naglasio da su ciljevi koje je pred sebe postavila teški i drugačiji nego što je ijedna prethodna srpska vlast željela sebi zadati.

“Teško da bi bilo ko mogao da kaže da je ova vlada kriva za bilo šta u proteklih osam mjeseci, osim što je provodila mjere koje su neophodne, a koje niko drugi do sada nije smio i želio da preduzme”, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

On je istakao da je Vlada Srbije imala čvrstu politiku očuvanja suvereniteta zemlje, kojom je “poštovala sebe, ali i bila pouzdan partner”.

“Srbija je u savremenoj istoriji najpoštovanija u Evropi i svijetu”, naglasio je Vučić, dodajući da aktuelna Vlada nije obećavala ono što ne može da se uradi, kao i da nije “pričala na Zapadu protiv Rusije, a u Rusiji protiv Zapada”.

Prema njegovim riječima, Srbija je postala zemlja koja je potpuno otvorena i zemlja sa najvećom spoljnopolitičkom aktivnošću.

On je rekao da je Vlada, koja je formirana 27. aprila, vratila nadu građanima da će, ako budu radili i bili marljivi i vrijedni, Srbija postati pristojna zemlja.

“Prvi posao nam je bio da kažemo da je ovo otvorena zemlja, zemlja radnika i seljaka, onih koji marljivo i pošteno rade, a ne `tajkunsko-politička prćija`. I ako sam nečim zadovoljan, zadovoljan sam time što smo oduzeli Srbiju razbojnicima i vratili je građanima”, poručio je Vučić.

On je podsjetio da su na državni budžet u velikoj mjeri uticale poplave, za koje je rekao da su najveća elementarna nepogoda u posljednjih 100 godina, od kada se obavljaju mjerenja.

Premijer Srbije istakao je da Vlada može transparentno da upravlja svojim finansijama, te da je za svoj rad dobila podršku svjetskih i evropskih institucija.

“Dobili smo pomoć od SAD, EU, ali i od Rusije i Kine. Prezadovoljan sam da imam čast da budem predsjednik Vlade Srbije u vrijeme Samita”, rekao je Vučić, dodajući da je Srbija “od zemlje bačene na koljena, postala zvijezda u usponu”. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!