Capital.ba

Ljajić: Milijardu dinara za turizam

01.12.2014. / 14:16

ljajicBEOGRAD, Budžet za turizam u 2015. godini iznosiće oko milijardu dinara i ta sredstva biće uložena za promociju i infrastrukturne projekte u ovoj oblasti, najavio je ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Rasim Ljajić.

On je naglasio da će ministarstvo kojim rukovodi štedjeti na materijalnim troškovima, putovanjima, diskrecionim pravima za različite vrste subvencija.

Ukupan budžet ministarstva biće na nivou ovogodišnjeg, ali će sredstva za turizam biti veća, naglasio je on.
“S obzirom na to da smo ove godine za turizam imali nula dinara, sljedeće godine je predviđeno za investicije i promociju turizma oko jedne milijarde dinara”, rekao je Ljajić novinarima na promociji zimske turističke sezone.

Ministar je najavio da će do kraja godine Vlada Srbije usvojiti izmjene Zakona o turizmu, a Skupština bi trebalo da ih usvoji početkom 2015. godine.

Ministar je, takođe najavio da bi do 22. decembra trebalo da bude završen nacrt nove strategije razvoja turizma, nakon čega će uslijediti javna rasprava. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!