Capital.ba

Kompanija Crnagoraput poslovala sa gubitkom

15.05.2014. / 7:25

podgoricaPODGORICA, Kompanija Crnagoraput zabilježila je u prvom kvartalu gubitak od 374 hiljade evra, dok je u istom prošlogodišjem periodu imala dobit od 11,42 hiljade evra.

Prema podacima iz izvještaja o poslovanju, koji je objavljen na sajtu Montenegro-berze, poslovni prihod ovog preduzeća na kraju marta je iznosio 2,55 miliona evra, što je 5,4 puta manje nego u uporednom periodu.

Poslovni rashodi preduzeća, čiji je većinski vlasnik austrijski Strabag, manji su 3,8 puta i iznose 3,97 miliona evra. Ukupna aktiva kompanije na kraju marta je vrijedila 17,02 miliona evra, što je 3,5 odsto manje nego u uporednom periodu. Akumulirani gubitak iznosi 18,5 miliona evra.

Strabag koji, prema podacima Centralne depozitne agencije, raspolaže sa 95,32 odsto kapitala u Crnagoraputu, krajem januara prošle godine je odlučio da preuzme kompaniju, u skladu sa odredbama Zakona o preuzimanju akcionarskih društava.

Ova austrijska firma je krajem 2006. kupila 30,92 odsto akcija Crnagoraputa od Vlade za 8,4 miliona evra, s pravom dokapitalizacije do većinskog paketa. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!