Capital.ba

Formirana radna grupa za prodaju Željezare

13.05.2014. / 6:40

smederevska zeljezaraBEOGRAD, Vlada Srbije obrazovala je radnu grupe za vođenje razgovora sa potencijalnim strateškim partnerima za “Željezaru Smederevo”, koja je obavezana da do 25. maja obavijesti vladu o obavljenim razgovorima.

Zadatak Radne grupe je da obavi potrebne razgovore sa svim potencijalnim strateškim partnerima za ulaganje u “Željezaru Smederevo” i da informaciju o obavljenim razgovorima dostavi vladi u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu ove odluke, objavljeno je u najnovijem broju “Službenog glasnika”.

Predsjednik radne grupe, koja je formirana 8. maja, je ministar privrede Srbije Dušan Vujović, dok su za članove imenovani šef kabineta predsjednika vlade Ivica Kojić, finansijski direktor “Željezare Smederevo” Bojan Bojković, pomoćnik ministra finansija Nenad Mijailović, šef Kabineta ministra finansija Boris Dragović.

Za sekretara Radne grupe imenovana je Ivana Janačković iz Ministarstva privrede.

Kako se navodi, Radna grupa može od organa državne uprave, javnih preduzeća i drugih organizacija tražiti podatke, dokumenta i izvještaje koji su od značaja za njen rad, a administrativno-tehničke poslove obavljaće Ministarstvo privrede i Agencija za privatizaciju.

Takođe, danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o obrazovanju Radne grupe za sprovođenje postupka pronalaženja strateškog partnera u “Željezari Smederevo”. Tanjug

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!