Capital.ba

Forbs: Najbogatiji na Balkanu je Ivica Todorić

28.05.2013. / 13:46

todoricBEOGRAD, Prema najnovijoj rang listi Forbsa, najbogatiji čovjek na Balkanu je vlasnik Agrokora Ivica Todorić.

Drugu i treću poziciju zauzimaju slovenački milioner Sandi Češko, iz “Studija Moderna Slovenija”, i vlasnik MK Grupe Miodrag Kostić, prenosi Radio slobodna Evropa.

Bogatstvo najbogatijeg na Balkanu, vlasnika Agrokora, koji posluje u BiH, Hrvatskoj i Srbiji, procijenjuje se na 581,8 miliona evra, objavila je  Radio slobodna Evropa.

Kralj dušeka i TV prodaje, Sandi Češko, predstavlja se kao milioner koji nema sekretaricu, jahtu, ni vikendicu, a ipak prema Forbsu njegovo bogatstvo vrijedi oko 410,6 miliona evra, dok se bogatstvo prvog čovjeka MK Grupe, Miodraga Kostića, procijenjuje na oko 234 miliona evra. Kostićeva kompanija jedna je od najuspješnijih u Srbiji a u njenom sastavu posluje 36 povezanih preduzeća u oblasti poljoprivrede, turizma, upravljanja nekretninama, IT tehnologijama i finansijama.

Četvrti na listi Forbsa, s bogatstvom od 145,4 miliona evra je Emil Tedeski, vlasnik Atlantik grupe, koja posluje u Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji.
Atlantik grupa je hrvatska multinacionalna kompanija, koja poslovni uspjeh gradi na brojnim brendovima kao što su Rosal, Argeta, Kokta, Cedevita, Smoki. Tanjugbiz.rs

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!