Capital.ba

Kostić učesnik na EBRD konferenciji

11.05.2013. / 18:57

kosticISTANBUL, U Istanbulu je održana godišnja konferencija Evropske banke za obnovu i razvoj, na kojoj je osnovna tema bila inovacije i investicije.

Na konferenciji su prisustvovali predsjednici svih najvažnijih međunarodnih finansijskih institucija i ministri finansija.
Predsjednik kompanije MK Group, Miodrag Kostić bio je jedan od učesnika panela koji je u svom obraćanju istakao da su u Srbiji ušli u jednu globalnu utakmicu po istim pravilima koja važe za sve, ali da su u startu imali različite preduslove koji su pojedinima predstavljali otežavajuće okolnosti i da bez odgovarajuće podrške IFI-a kompanija kao MK group ne bi uspjela da postane regionalni lider.

Predstavnici međunarodnih finansijskih institucija su naglasili neophodnost nastavka strukturnih reformi i fiskalne konsolidacije uz obaveznu dalju podršku privredi i radu na poboljšanju konkurentnosti. Posebno su istakli potrebu razvoja privatnog sektora i bliže saradnje svih međunarodnih institucija u cilju ostvarenja rasta privredne aktivnosti.

Preporučeno je učesnicima panela da povećaju raspoložive fondove koji su namijenjeni podršci privatnom sektoru, kao i da pojednostave i ubrzaju procedure i poboljšaju uslove kreditiranja.

“U više navrata je predsjednik EBRD-a g-din Suma Čakrabart citirao G-dina Miodraga Kostića, kao regionalnog lidera, i izrazio spremnost da posluša njegov savjet da još više sredstava plasiraju kroz lokalne banke i pruže podršku malim i srednjim preduzećima i dodatno podrže projekte energetske efikasnosti i sektor poljoprivrede”, saopštila je MK group. B92

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!