Capital.ba

Za Porše nema krize

09.04.2013. / 11:20

porse careraŠTUTGART, Njemački gigant Porše objavio je danas da je prodaja u martu na globalnom nivou porasla za 19,8 odsto na rekordnih 14.494 vozila, zahvaljujući jakoj tražnji u Njemačkoj, SAD-u i Kini.

Na njemačkom tržištu Porše je prodao za skoro trećinu više vozila – 2.159, dok je u SAD-u zabilježio povećanje prodaje od čak 41,7 odsto na 3.487 primjeraka.  U Kini, njemačka kompanija je prodala 3.032 automobila ili za 17,9 odsto više nego u martu 2012. godine, prenosi auto njuz.
U prvom tromjesečju tekuće godine, Porše je ukupno prodao 37.009 vozila što je za 21,1 odsto više nego u istom periodu prethodne godine.
“Naš odgovor na neizvjesnost na tržištu su proizvodi koji izazivaju veliki entuzijazam kod kupaca”, objasnio je šef prodaje u Poršeu Bernard Majer.
Sa oko 20.000 prodatih primjeraka u prvom kvartalu, luksuzni terenac Kajen činio je više od polovine prodatih vozila na globalnom nivou, dok je u istom periodu Porše prodao 7.230 legendarnih “911”-ica. Tanjugbiz.rs

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!