Capital.ba

Uskoro licitacija za prodaju imovine “Intala”

20.02.2013. / 16:20

intal miliciMILIĆI, Odbor povjerilaca Fabrike montažnih kuća “Intal” iz Milića, u kojoj je u oktobru prošle godine pokrenut stečajni postupak, do kraja februara raspisaće licitaciju za prodaju imovine ove bivše drvoprerađivačke firme po početnoj cijeni od 4.300.000 KM.

Stečajni upravnik u milićkoj Fabrici Mlađen Petković rekao je danas da je početkom februara u Okružnom privrednom sudu u Istočnom Sarajevu održano izvještajno ročište i Skupština povjerilaca, na kojoj je izabran i petočlani Odbor povjerilaca.

“Važno je istaći pitanje stanova bivših radnika ove fabrike. Uz razumijevanje povjerilaca pronađeno je kompromisno rješenje da se u postupku prodaje imovine preduzeća ti stanovi izdvoje iz stečajne mase, do okončanja postupka koji se vodi pred istim sudom u vezi sa utvrđivanjem vlasničke strukture”, rekao je Petković.

On je naveo da je riječ o 40 stanova, procijenjene vrijednosti od oko 600.000 KM, koje godinama koriste radnici “Intala”.

Prema njegovim riječima, odlučeno je da preduzeće bude prodato u cjelini, a ne parcijalno.

“Nadam se da će se naći kupac za fabriku. Normalno, u ovoj fazi još se i ne nazire ko bi to mogao da bude, jer svi taktiziraju, međutim imovina fabrike je sačuvana, ništa nije uništeno, niti devastirano i siguran sam da uz kvalitetan program preduzeće može da ima perspektivu”, smatra Petković. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!