Capital.ba

Ljubav na drugi pogled: Dacia Lodgy

25.12.2012. / 6:10

BUKUREŠT, Dacia Lodgy će se vjerovatno malo kome svidjeti na prvi pogled.

Nije lijepa, a ni previše opremljena. Međutim, kad zavirite u prtljažnik i tamo pronađete 800 litara zapremine sa podignutim sjedištima – Lodgy odjednom počnete da gledate drugim očima.

Preklopite zadnju klupu ili je izbacite potpuno iz vozila – 2.600 litara je na raspolaganju. Naprijed i pozadi mogu da sjede dvometraši. Lodgyu je praktičnost na prvom mjestu, što se vidi i iz kvaliteta zvučne izolacije. Čak i pri većim brzinama u automobilu je moguće normalno komuniciranje, prenose agencije.

Ostale karakteristike:

Snaga (kW/KS): 66/90 @ 3.750 o/min
Obrtni momenat: 200 @ 1.750
Potrošnja (l/100 km): 5,7/7,8/6,5
Ubrzanje (0-100 km/h): 12,4 s
Maksimalna brzina: 169 km/h

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!