Capital.ba

“SL IAT” zainteresovana za rad nevesinjske Farbike alata

03.12.2012. / 17:38

TREBINJE, Predstavnici uprave i sindikata “Svislajon Industrije alata Trebinje” /SL IAT/ razgovarali su danas u Nevesinju sa načelnikom opštine Momčilom Šiljegovićem o mogućnostima pokretanja proizvodnog programa u nevesinjskoj Fabrici alata.

Na sastanku je rečeno da je namjera većinskog vlasnika “SL IAT” Rodoljuba Draškovića da se za 40 radnika iz Nevesinja, koji se vode na platnom spisku preduzeća, obezbijedi radni angažman, ali još nije poznato na koji način će biti organizovana proizvodnja.

Više detalja trebalo bi biti poznato do kraja decembra.

Predsjednik Upravnog odbora “SL IAT” Zoran Komatina podsjetio je da nevesinjska Fabrika alata ne radi od 2005. godine i da je matično preduzeće nakon toga preuzelo određeni broj radnika uz minimalnu nadoknadu.

“Naša je namjera da još jednom sagledamo tehničke kapacitete fabrike i dogovorimo kako da ponovo zaposlimo tih 40 radnika koji se nalaze na platnom spisku”, rekao je Komatina.

Načelnik opštine Momčilo Šiljegović rekao je da ga raduje ponovno interesovanje “Svislajona” za fabriku u Nevesinju, jer, kako je istakao, opština nema mogućnosti da finansijski podrži novi program, ali će sigurno dati doprinos da se zaposle radnici.

Predsjednik Sindikata “SL IAT” Boško Pikula naglasio je da će svaka namjera većinskog vlasnika da ulaže u Hercegovinu imati podršku sindikalne organizacije.

“Došlo je vrijeme da radnici nakon sedam godina čekanja dobiju priliku da zarade svoju platu i to treba podržati”, istakao je Pikula. Srna

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!