Capital.ba

Coty kupuje Avon?

03.04.2012. / 9:41

NJUJORK, Coty Inc., najveći proizvođač parfema i kozmetike na svijetu, dao je neslužbenu ponudu od 10 milijardi dolara za kupovinu američkog Avona, piše liderpress.hr.

Coty će ponuditi 23,25 dolara po akciji što je 20 odsto više od njene momentalne vrijednosti.

Popularna ‘door-to-door’ kozmetika suočila se sa padom prodaje prošle godine, a akcija je izgubila na vrijednosti čak 40 odsto, što je rezultiralo odlukom o smjeni dosadašnjeg direktora Adrea Junga i potragom za novim.

Iz glavne svjetske parfimerije poručili su kako nisu zainteresovani za neprijateljsko preuzimanje kompanije, nakon što je više pokušaja pregovora propalo. Ulagači na američkim berzama odmah su podržali ideju o preuzimanju pa je akcija poletjela čak 25 odsto nakon što se danas pojavilo 10 milijardi razloga za konačno potpisivanje ugovora, prenose agencije.

Share Tweet Preporuči

    Tagovi:

    Povezane vijesti

    Komentari

    Molimo Vas da pročitate sledeća pravila pre komentarisanja:
    Komentari koji sadrže uvrede, nepristojan govor, prijetnje, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Nije dozvoljeno lažno predstavljanje, ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Molimo Vas da se u pisanju komentara pridržavate pravopisnih pravila. Komentare pisane isključivo velikim slovima nećemo objavljivati. Zadržavamo pravo izbora i skraćivanja komentara koji će biti objavljeni. Mišljenja sadržana u komentarima ne predstavljaju stavove poslovnog portala CAPITAL.ba. Komentare koji se odnose na uređivačku politiku možete poslati na adresu [email protected]

    Vaša e-mail adresa neće biti objavljena. Sva polja su obavezna!